Nettspill har utviklet seg fra enkle Flash-baserte løsninger til et gigantisk utvalg underholdning innen praktisk talt alle temaer du kan tenke deg. Det betyr selvfølgelig også at det finnes en mengde spill med tema mat, som kan by på et morsomt avbrekk fra mer seriøs matlaging i den virkelig verden. Mange spill er gratis å prøve, og i 2022 er selvfølgelig mye tilgjengelig fra mobilen. Bare pass på at du ikke glemmer å lage middag!  

Cooking Simulator – realistisk matlaging 

Cooking Simulator finnes i en standard versjon med 3D-grafikk på skjermen, men også i en versjon med støtte for Oculus og andre VR-hodesett. Den fantastiske verden er skapt av Big Cheese, og du kan prøve deg på over 80 forskjellige oppskrifter. Kjøkkenet er fylt med ingredienser og alt kjøkkenutstyr du kan tenke deg. Dessuten benytter spillet en realistisk fysikkmotor, så her må du være nøye når du snur pannekakene, flamberer desserter eller setter sammen delikate retter. De aller fleste hobbykokker vil faktisk kunne lære noen teknikker og tips i Cooking Simulator. Omtalene er også gjennomgående positivt fra brukere på Steam.  

Fruit Storm – en skikkelig fruktsalat  

En skikkelig morsom spilleautomat som du kan finne på flere forskjellige online casino plattformer. De fleste kjenner det klassiske temaet med fruktsymboler, men Fruit Storm plasserer det i et helt nytt og spennende format – en 8×8-matrise istedenfor spinnende hjul. Grafikken er akkurat så sjarmerende og fargerik som du kan forvente av et spill i denne sjangeren, og det morsomme formatet med mange symboler gjør at det hele tiden skjer mye på skjermen. Kanskje får du litt inspirasjon til en fruktsalat når du spiller Fruit Storm? 

Overcooked 2 – hold hodet kaldt 

Overcooked! 2 er selvfølgelig oppfølgeren til det første spillet i Overcooked!-serien. Overcooked! 2 finnes til både Windows, Switch, PS4 og Xbox One, og dessuten er spillet med i samlingen Overcooked: All You Can Eat som ble lansert til PS 5 og Xbox Series X/S i 2020. Spillerne skal finne ingredienser, lage mat, servere og ta oppvasken. Samtidig er omgivelsene definitivt mer kaotiske enn for eksempel Cooking Simulator. I dette spillet skal du ikke bli overrasket hvis du i begynnelsen lager salater i en varmluftsballong, for å så krasje i et kjøkken i en sushirestaurant. Flerspillerdelen lar opptil fire spillere være med på moroa. 

Chef: A Restaurant Tycoon Game – alt handler om detaljer 

Det finnes flere Restaurant Tycoon-spill i virtuelle verdener, men Chef: A Restaurant Tycoon Game finner du på plattformen Steam. Det betyr at spillet fungerer på PC, og kanskje etter hvert også Steam Deck og andre kompatible plattformer. I Chef: A Restaurant Tycoon Game får du stor frihet når det gjelder å både velge tema for restauranten din, sette sammen en flott meny og lage retter som gjør at gjestene kommer tilbake til restauranten din. 

Mulighetene i Chef: A Restaurant Tycoon Game er tilnærmet uendelige, med for eksempel over 100 ferdigheter i 6 forskjellige karriereveier for avataren din. Dessuten kan du også designe restauranten din, med over 150 forskjellige materialer og over 200 ulike interiørelementer. Du må dessuten holde styr på dine ansatte, velge planløsning i restauranten, sette opp regler for restauranten og mye mer