Det norske folk er ikke så godt vant til sterkt krydret mat som folk fra Asia og Midtøsten. Men det er stadig flere norske som begynner å få sansen for krydret mat. Med krydret mat så sikter vi til matretter som brenner litt i munnen på oss. Personlig er jeg veldig glad i krydret mat, men det finnes grenser. Det er ingen vits å stappe i seg mat man ikke kan kjenne smaken på, og når man har for mye chili i maten kan dette kvele de andre smakene i retten vi spiser.

Et sunt bidrag i kosten

Visste du at chilipepper har mange mange helsemessige fordeler, som å hjelpe deg med å forbrenne fett og gå ned i vekt, og bør inkluderes i ditt vanlige kosthold. Med det så mener vi ikke at du skal ha en brødskive med hvitost og chili, noe som forresten ikke høres dumt ut. Nei, det vi mener er at man kan bruke chilipepper til middager, enten det er gryterett eller pastasauser. Siden vi alle er ulike, så vil vi selvsagt også tåle ulik mengde. Hvor mye chili man tåler er noe man vil vinne ut ved å prøve seg frem.

Når du skal bruke chili i maten så kan det være alt fra tørket chili til ferske. Dette er noe man kan finne i de fleste norske matbutikker. Skulle du ikke greie å finne det der, så finner du det garantert på en av de mange eksotiske butikkene. Der har de som regel et godt utvalg av både tørket og fersk chili, i forskjellige farger.

Chili – bra for sexlivet

Visste du også at chili kan være bra sexlivet? Chilien er med på å forbedre blodstrømmen, noe som kan bidra til å øke sexlysten og gi kjærlighetslivet et løft. Men chilien beskytter dessverre ikke mot kjønnssykdommer. Har man hatt for mye chili før man drar på byen og ender opp i senga til en fremmed, husk beskyttelse. Men skulle du være uheldig å glemme det og er redd for om du har pådratt deg smittsom kjønnssykdom, kan du lett teste deg selv ved å bruke selvtestere. Disse selvtestene kan du finne eksempelvis hos https://selvsjekk.com eller du kan få tak i det i de fleste apoteker.

Vi sier ikke at chili er et potensmiddel, men den kan som sagt gi det et spicy løft i sexlivet ditt. Så bare tenk på det neste gang du planlegger middager. Spice det litt opp, kanskje noe spennende skjer.