Når du lager hjemmelaget er det så mye utstyr man alltid har bruk for, men som man typisk aldri har. Det er også halve sjarmen med å tilbringe mye tid i kjøkkenet, at man plutselig har bruk for merkelige apparater, som en pastamaskin eller urte saks. Det koster også penger å kjøpe dyre maskiner (finn beste lån til kjøkkenapparater), men se heller på dette som en investering i hygge, moro og ikke minst god mat.

Kjøttkvern – til alt

En god kjøttkvern kan gjøre utrolig mye for både smak og konsistens. De mest avanserte kvernene har tillegg, som kakebenk og mulighet for å justere størrelse. Du kan kverne alt fra kjøtt til grønnsaker, men også til å lage fine mønstre til pasta eller annen deig. Det kan lønne seg å investere en slant i en god kjøttkvern, fordi dette er et essensielt verktøy, om du vil lage en hamburger som vil noe, pølser, kompe/ball eller om du vil gå over til annen type mat.

Pastamaskin

For de som virkelig går inn for hjemmelaget er pastamaskinen et must. Er det en type matvare som aldri kommer til sin rett i de tusen hjem, så er det pasta. Selv om du kan kjøpe ferskvare i butikken nå om dagen, er pastaen fremdeles ikke fersk – den er pakket inn og tåler å ligge i ukesvis. Hjemmelaget derimot er en helt annen historie. Nå snakker vi den ekte pasta-smaken som du finner i Italia og USA, hvor du får fremhevet smaken på denne basisvaren.

Men å forme pasta er ikke så lett, og det er tidkrevende, men med en pastamaskin kan du trykke på start så ordner maskinen resten – samtidig som du får den ferske smaken.

En god stekeovn

Uten en god stekeovn duger kokken ikke. Du kan bruke en stekeovn til omtrent alt av matlaging, men hver ovn har sine særtrekk og varmer opp ulikt. Finn en god stekeovn som er trygge i varmetilførselen, og hvor du har enkelte varmesperrer som sørger for du kan forlate ovnen, uten å tenke på sikkerhet.

Frityrkoker

Noen gang prøvd å frityrsteke i en kasserolle? De fleste har vel det, og resultatet er ofte så som så, hvor vårrullen henger seg fast i bunnen, og derav en lengre tur i oppvaskkummen. Med en frityrkoker får du full kontroll og kan lage mat som de gjør det på en vaskeekte grill.

Frityrkokeren kan brukes til mange matvarer. Du behøver aldri mer å tenke over pommes frittes i ovnen lengre, som ofte er et ork og en plage.

Vannkoker

En vannkoker er et enkelt redskap, som du kanskje ikke trodde ville komme på denne listen, men det er så fantastisk greit å koke opp vann, for å korte ned tiden på matlagingen. Eksempelvis når du skal koke pasta, kan det ta fryktelig lang tid å varme opp en stor kasserolle med vann, for å koke pastaen i noen få minutter. Eller hva med egg? Samme der. Med en vannkoker vil du frigjøre mye tid du kan bruke på andre ting.