I hverdagens stress og mas er det sjeldent man får tid til seg selv. Når man har kommet hjem fra jobb er det fort matlagning som står som neste på agendaen. Samtidig har man kanskje unger som spreller rundt på gulvet og en klesvask som står og venter. Men når alt er klart og man bare venter på at maten i ovnen skal bli ferdig, da kan du få et pusterom for deg selv. Her skal du få noen gode tips på hva du kan bruke denne tiden på.

5 gode tips for hva du kan gjøre med din tid

Det er faktisk utrolig viktig at du tar deg tid til deg selv. Selv om du føler at du ikke har tid, så vil det fort tære på dersom du ikke prioriterer riktig. Derfor har vi kommet med 5 aktiviteter som du kan bruke til å berike ditt eget liv og som er separert fra resten av det vanlige livet.

1.   Hør på en podcast:

I dag finnes det utallige podcaster om alle temaer du kan tenke deg. Det er ikke lenger bare kvalitetspodcaster på engelsk. For du finner flere utrolig bra podcaster på norsk. Disse kan man finne på flere plattformer og apper så det er lurt å ta seg en titt rundt omkring. Avhørt (True Crime) er en utrolig bra podcast hvor du kan følge krimsaker på nært hold, nærmest i sanntid.

2. Gå en tur i skog og mark

En tur i skoegen renser sjelen, noe de fleste naturmennekser kan skrive under på. Det koster heller ingenting (tilnæremet i hvertfall) og du har ofte muligheten til å oppleve naturskjønne omgivelser, som mange turister vil betale skjorta for å oppleve, bare noen steinkast unna der du bor.

3.   Prøv yoga og meditasjon:

Mange tror at de ikke klarer å starte med yoga og meditasjon. De er kanskje redde for at de ikke har viljen eller fokuset til det. Men det er noe absolutt alle kan og bør drive med. Og det kan gjøres så utrolig enkelt. Dersom du bare har noen minutter til overs kan du få tid til et par yogaøvelser i mellom. Meditasjon handler bare om å gi hjernen rom til å jobbe gjennom tankene din. Selv om det kan være ubehagelig i starten så vil dette gå over med tid. Og hvis du bare klarer 5 minutter i starten så er det helt ok.

4.   Hold hjernen ung med litt hjernetrim:

Kognitivt stimuli kan bidra til økt hjernefunksjon og motvirke degenerering av hjernen. Derfor bør man drive med noe som holder hjernen i gang og utfordrer den. Eksempel på dette kan være sudoku eller kakuro.

5.   Prøv noen kreative hobbyer:

Noe annet som kan være livsberikende og bidra til en bedre psyke er kreative hobbyer. Dette kan være aktiviteter som strikking, hekling, maling eller tegning. Og du trenger ikke bruke mye tid. Bare sett av noen minutter her og der.