Det er mange som spør seg selv om hvilke drikkevarer man har bruk for når man skal servere middag og eventuelt hvis man skal servere flere retter under selskapet. Det er viktig å velge drikke som passer til maten du skal servere, dette vil skape en bedre opplevelse for gjestene. Det er mange som synes det er vanskelig å finne rundt i alle de forskjellige drikkevarene og ofte kan det være litt forvirrende. Hvis du leser med videre vil du få noen tips til hvilke drikkevarer du skal servere til de forskjellige rettene og du vil bli litt klokere på hva slags drikke som passer til forskjellig mat.

Appetizer

Hvis man ønsker å servere noe å drikke før man setter seg til bords kan det være en god ide å servere en appetizer eller en velkomstdrink. Det er alltid godt å få servert noe med bobler, det kan for eksempel være cava eller apperitif, eller så kan man servere litt hvitvin, hvis man ikke ønsker å kjøpe mye forskjellig drikke, fordi man kan også bruke hvitvinen til forretten. Hvis man derimot ønsker å eksperimentere litt kan man prøve å lage litt forskjellige drinker til gjestene. Du kan for eksempel prøve å lage en mimosa, lime daiquiris eller en dry martini. Her hos barlife har vi et stort utvalg av forskjellige drinker som du kan bruke til en appetizer, her vil du få masse inspirasjon hvis du ønsker å gjøre noe litt unikt for gjestene dine når de ankommer hjemme hos deg.

Forrett

En sikker drikkevare å servere til forretten er hvitvin. Hvitvin passer til mange forretter, for eksempel fisk, og dette er også en populær forrett å servere. Hvis du velger å servere suppe til forrett vil en fyldig vin være et godt valg, men den skal ikke være for tørr. Hvis du velger å bruke hvitvin til appetizer, kan du også bruke denne til forretten, da sparer du litt penger og det er en fordel.

Hovedrett

Til hovedretten blir det ofte servert en god og kraftig rødvin, det er selvfølgelig avhengig av hva man får å spise til hovedretten. Hvis man lager en god stek etter denne oppskriften serverer man ofte en god rødvin. Men hvis du serverer fisk eller hvitt kjøtt til hovedretten kan det være en god ide å servere hvitvin til hovedretten. Det er mange som liker en god hvitvin og en god rødvin, så du kan egentlig velge litt fritt mellom hvitvin og rødvin til hovedretten. Uansett hva du velger å servere, vil gjestene dine bli glade for hva som kommer i glasset foran dem.

Dessert

Til dessert kan man servere mye forskjellig drikke. Både bobler, hvitvin, rødvin (ofte en litt lettere rødvin) eller portvin. Hvis du ikke vet hvilken vin du skal velge til desserten, så kan du lese om noen tips til hvordan man velger den riktige dessertvin. Hvis du for eksempel serverer kake til desserten skal du som utgangspunkt drikke en søt vin. Portvin er bedre å servere til fruktige kaker og kaker med krem.