Å gå på butikken for å handle et par dager i uken kan av og til bli slitsomt i en travel hverdag. Det er kjekt å kunne fysisk gå på butikker og velge ut det man selv vil ha, og i tillegg vet man aldri hva man kan finne på å kjøpe med seg ved impulskjøp. Men dette er noe som ikke alle har tid til, og det er helt forståelig. Til og med om man har tid, for eksempel småbarnsforeldre som er hjemme på foreldrepermisjon, så kan det til tider være en sann mareritt. Et barn går helt greit, men to eller flere, da kan en liten handletur ende opp til å bli en tur der man får testet tålmodigheten sin.

Heldigvis, så finnes det det løsning på dette.

De siste årene, og kanskje spesielt under disse to årene som har vært herjet av pandemien, er det et produkt som har truffet mange av oss rett i hjertet, nemlig Matkasser! Dette fantastiske produktet burde få en pris eller belønning for at den gjør hverdagen til mange nordmenn veldig mye lettere. Vi får matvarer levert rett hjem til oss på døren! Det er mye tid og krefter som spares ved dette tilbudet. ikke minst så er dette tilbudet aldeles perfekt for våre eldre som kanskje sliter litt med å ta turen til butikken.

Matkasser – hva er det?

Matkasser er en kasse med en detaljert middagsoppskrift (som oftest er den mest krevende måltidet i løpet av dagen når det gjelder tidsforbruk) med alle nødvendige mat- og råvarer som trengs for å tilberede den. Middagene i matkassen er alltid ferdig porsjonert og vil bli levert på døren.

Som man ser så kan man slippe å planlegge og tenke over hva man skal ha til middag hver eneste dag. Folk flest blir veldig overrasket når de blir klar over hvor mye tid man bruker i løpet av en uke bare å tenke på; hva skal man ha til middag?

Matkassen som leveres hjem på døren er ofte fylt med råvarer og produkter som er bra for oss. Den sørger for å ha de næringsstoffene som kroppen behøver i løpet av dagen. Alle produkter er nøye valgt ut basert på kvaliteten. Det som blir levert hjem på døren sørger for at man spiser variert.

Matkasser som leveres kan også endres etter ønske, alt etter leverandør, men de aller fleste leverandørene har ikke noe imot å justere på matkassene sine etter kundens behov. Man kan få matkasser med kjøtt, fisk og vegetar, alt etter det man føler for.

8 gode grunner til å velge en Matkasse

#1 – Du sparer tid

Dette er nok den beste grunnen for at man bør velge en Matkasse. Slipp å tenke på hva man skal lage og handle. Spare tid ved å slippe turer til butikken.

#2 – Ingen planlegging

For en familie er dette gull verdt. Hos mange leverandører av Matkasser så kan kundene velge mellom 3-5 retter i uka. La andre planlegge for deg!

#3 – Færre turer til butikken

Å handle på tur hjem etter en lang arbeidsdag er ikke noe gøy. det er heller bedre å dra rett hjem og begynne å forberede den “klargjorte” middagen på 15-45 minutter.

#4 – Sparer penger

Om man er på butikken hver eneste dag så kan det fort bli dyrt. Ved å få mat levert på døren slipper man de ekstra utgiftene på blant annet impulskjøp og over kjøp av diverse råvarer.

#5 – Mer variert mat

Matkassene inneholder oppskrifter som kan gi oss et variert kosthold. Man må bare huske å velge forskjellige kasser til de forskjellige dagene.

#6 – Kvalitet og sunnhet

Matkassene som leveres kommer nesten alltid med råvarer av god kvalitet. Med god kvalitet på råvarer så betyr det også at vi vil få i oss sunnere matvarer.

#7 – Unngå kasting av mat

Den daglige turen på butikken forsvinner, man handler kanskje en gang i uken eller to. Og da er det bare å få ting som brød, egg og melk som går i handlekurven. I Matkasser blir ofte mengden ingredienser tilpasset middagsmengden. Slik unngår man å kaste mat som blir til overs eller gammelt.

#8 – Lærer mer på kjøkkenet

Kanskje er man helt bak mål på kjøkkenet, kanskje er man en amatør som gjerne vil ha mer kunnskap. Med matkassene blir man utfordret på kjøkkenet. Tilberedingen av rettene er enkel, men samtidig lærer man å benytte ingredienser på en annen måte enn det man er vant til. Man vil få innsikt i noen helt nye matlagingsteknikker, og vil definitivt lære å lage mange nye middagsretter som kan imponere både kona/samboer, barne, familie og venner.

Andre typer varer som leveres på døra

Alle har ulike behov og ønsker for hvilke mat -og råvarer vi ønsker å få levert hjem på døren. Det er mange som kan tenke seg å få levert andre matvarer enn bare middager, spesielt de av den eldre generasjonen som dessverre ikke kan ta en tur på butikken hver dag selv om de ønsker det.

Det finnes noen som kan levere andre produkter enn bare middag for de som har behov for det. For eksempel bedriften nettstedet kolonial.no, er en leverandør av vanlige matprodukter og andre ting. De samarbeider med Rema 1000 og har samme tilgang de samme produktene Rema 1000 tilbyr i sine butikker. Brød, bakevarer, frukt, grønnsaker, melk, egg, forkoster, økologiske produkter og mye, mye mer.

Det er også fullt mulig å handle på for eksempel Clas Ohlson og Barnashus og via dette nettstedet.

Konklusjon

Det er ingen tvil at matkasser på døra er til fordel for oss. Mye tid og penger spares i det lange løp. Tiden som spares kan brukes til noe mer nyttig som avslapping, hobbyer og familie tid.
Man får sjansen til å spise sunt og variert mat laget av råvarer av høy kvalitet.