Smerter i rygg og nakke er en vanlig utfordring, som kan oppstå av en rekke forskjellige grunner. Slike smerter kan oppstå plutselig, men det kan også være at du får hyppige tilbakefall. Smerter i korsryggen, som vi definerer som området mellom de nederste ribbena og rumpeballene, kan også spre seg videre til setet, lår og lysken.

Søk hjelp hvis du opplever ryggsmerter

Det er viktig å være klar over at ryggsmerter også kan være tegn på alvorlig sykdom. Eksempel på faresignaler er smerter som ikke avtar når du er i ro, morgenstivhet i mer enn én time og feber, vekttap eller redusert allmenntilstand.

Ved en første vurdering av vondt i ryggen, uten tilleggskomplikasjoner som beskrevet over, kan en osteopat, kiropraktor eller fysioterapeut også hjelpe. Klinikk for alle har en god forklaring av prosessen, se mer om det her, og de kan tilby et bredt utvalg undersøkelser og behandlinger ved senter flere steder i landet. En første undersøkelse vil inneholde både samtaler og grundige undersøkelser av området med smerter.

Noen årsaker til smerter i korsryggen

Vondt i ryggen oppstår ofte som følge av en kombinasjon av flere årsaker. Derfor er det viktig at behandlere kan vurdere flere faktorer, og terapeutene på Klinikk for alle har god innsikt i de ulike årsakene som kan påvirke akkurat din situasjon. Noen få eksempler er:

  • Muskelspenninger, det vil si unormal aktivitet i en muskel. Disse oppstår gjerne som følge av ledd-låsninger, ubalanse eller betennelser.
  • Ledd-låsninger er nedsatt bevegelighet i deler av rygg- og nakkesøylen. Slike låsninger en av de vanligste årsakene til problemer.
  • Betennelser eller inflammasjon kan også forårsake smerter i korsryggen

Slike årsaker må ses under ett, for å finne en behandling som er både effektiv og varig. Det kan også være nødvendig med forandringer i kroppsholdning, for eksempel når det gjelder arbeidsstilling. Terapeutene hos Klinikk for alle kan gi råd om slike temaer utover selve behandlingen.