Det å ha en blogg handler om noe helt annet enn det det gjorde i begynnelsen – da man bare la opp oppskrifter og håper at det var noen som leste det. I dag er det nemlig slik at man har mange flere verktøy som gjør at man kan skape et fellesskap rundt den bloggen man lager og dette er noe skaper et helt nytt potensiale for hvordan man for eksempel kan tjene penger på matbloggen sin. I denne artikkelen skal du få noen tips til hvordan du kan gjøre akkurat det.

Dette bør du fokusere på

Det er mange forskjellige elementer som er viktige når man skal begynne med å fokusere mer på hvordan man kan få mest mulig ut av bloggen sin, men her er noen av de aller viktigste.

  • Fokuser på følelsen av fellesskap. Det å få folk til å føle at de er en del av noe større og ikke minst at de har en personlig relasjon til bloggen er noe som kan hjelpe deg på vei når det kommer til å øke lojaliteten og salget. Det å for eksempel gi bort profileringsartikler til faste lesere som kommenterer eller bruker bloggen mye er en av de tingene du kan gjøre. Hvis du er nysgjerrig på dette, kan du lese mye mer om dette her.
  • Ha fokus på å gi leserne dine verdi. Fellesskap er en ting, men det å bygge en plattform som gjør at du rett og slett kan gi følgerne dine følelsen av at de får verdi når de kommer inn på siden din er noe av det beste du kan gjøre. Det er dette som gjør at de velger siden din over en annen – for det at de vet at de kan regne med den kvaliteten du leverer på matbloggen deres er noe av det som virkelig kan få positive konsekvenser på lang og kort sikt. Lag for eksempel et handlenett med trykk til noen av leserne deres som dere kan gi bort i en konkurranse, så føler leserne at de får enda mer verdi – fordi dere tenker på dem.
  • Ha en personlig tone. Det å ha en personlig tone er noe av det som virkelig kan skape glede og ikke minst en mye mer personlig inspirasjon når det kommer til dette med å skape et fellesskap. Det at de som leser bloggen føler at de kjenner dere som står bak, er noe av det som kan øke lojaliteten og ikke minst muligheten for at de faktisk bruker de oppskriftene de får.