Middagspausen er som regel det tidspunktet på dagen hvor du har en halv eller hel time til å slappe av, for å få ny energi til resten av dagen på jobb. Men det behøver ikke å bety tørre brødskiver ved kontorpulten. Vi har samlet sammen en hel del aktiviteter du kan utføre når du har middagspause eller etter jobb for den saks skyld.

I dagens kontorklima er det mer og mer vanlig å ha hjemmekontor. Det er ikke bare sol og glans, men kan by på flere utfordringer, nettopp fordi du oppholder deg hjemme på jobben og i fritiden. Det kan bli en uheldig sammenblanding, og da er det viktig å koble av mens du har muligheten, for å ha nok energi hele dagen gjennom.

Spill på en av dine favoritter

Spill er en kilde til å slappe av og fokusere på noe helt annet. Du kan spille via konsoll eller telefonen, enten det er nyeste Call of Duty eller også nettcasino, som blir mer og mer populært. I den sammenhengen kan vi nevne Betinia, som tilbyr et bredt spekter av attraktive bonuser og kampanjer. Gratisspinn, velkomstbonuser, ukentlige innskuddsbonuser, helge-cashback osv. – utvalget av Betinia Kampanjer er svært imponerende.

Gå en tur

En gåtur er godt for kropp og sjel. Du får trent alt fra rygg til leggmuskulatur, men det er også en ro over å gå en tur. Dette gjelder spesielt om du går en tur i skog og mark, eller kanskje en park i nærheten, noe som også gjør deg kjent med nærområdet ditt.

Vi bruker forholdsvis mye tid bak en skjerm, enten det er på jobb eller i fritiden, og det gjelder PC, TV og mobil. Å gå en tur er noe vi alle burde gjøre mer og oftere, og det er i et tempo og i en tidshorisont du bestemmer helt selv.

Bak en kake

Bak en kake og nyt den gleden det er å skape noe hjemme – alt du trenger er noen få ingredienser så kan du bake. Vi har mange oppskrifter her på folketsmatblogg, som kan hjelpe deg med inspirasjon og ideer.

Kaker er en stor del av livene våre, som vi kan servere til fest og hverdag. En kake er også bakervarer som (nesten) alltid faller i smak, i hvert fall om du legger litt sjel og arbeid i å lage den. Dessuten er det noe meditativt over å bake.

Hør på en podcast

Hør på en podkast og ta et dypdykk i ekte krim, som er populært, eller politikk, samfunn eller bare humor. Podkast er den nye radioen hvor vi kan velge helt selv temaer vi kan dykke inn i, i stedet for å skrape i overflaten. Podkaster pleier å vare over flere episoder, noe som gjør det ekstra spennende å følge med.

En podkast kan du lytte til når som helst, også når du jobber, og det er egentlig et fantastisk medium som fortjener mer oppmerksomhet.

Les en bok

Les en bok. Bøker er et bedre medium enn å lese på nettbrett eller andre digitale gjengivelser, fordi du blir mer fokusert og lærer mer av å lese via den tradisjonelle papirformen. Bøker er like relevant som alltid og det kommer nye utgivelser hele tiden, som gjør det verdt å sette av litt tid til å lese.

Det som er så bra med å lese bøer, er også du kan legge fra deg boken når som helst. Så du styrer helt selv fremgangen. Vi kan på mange måter si TV-serier har tatt over for bøker hvor du får en historie fortalt, men en TV-serie kan aldri bli så detaljrik og omfattende som en bok. Det gjelder faktabaserte bøker og fiksjon.

Nyt tiden du har og bruk den på noe fornuftig. Det gir deg ro i sjelen og fornyet energi til å ta fatt på nye arbeidsoppgaver.