Vi har alle sammen forskjellige interesser, og det er ingen grunn til å begrense seg til bare en hobby når man kan tilfredsstille og ikke minst utvikle forskjellige deler av personligheten sin med forskjellige hobbyer. Det noe de aller fleste av oss har oppdaget under pandemien – at det er bra å ha forskjellige ting å gjøre, for å få litt variasjon, og det er mange hobbyer som kan komplimentere en interesse for mat, ernæring og oppskrifter.

Når man skal sette sammen de forskjellige hobbyene sine, er det fint å tenke på hvilke ting som komplimenterer hverandre. For eksempel kan det å ha en veldig praktisk fokusert hverdag, der man er fysisk aktiv, veldig fint kombineres med en mer intellektuell hobby, som for eksempel å investere i aksjer. Sjekk ut Aksjeskole hvis det høres interessant ut. Det er jo egentlig mye mer enn bare en hobby også, for det kan hjelpe deg i fremtiden.

Sunt å ha flere interesser

Det er sunt å ha flere interesser, og det å for eksempel kombinere en interesse for mat med å investere i aksjer, kan gi deg en veldig spennende portefølje av aksjer. Det er nemlig rik mulighet for å kombinere de to interessene når det kommer til investeringer. Det skjer særlig mye innenfor utviklingen av mer bærekraftige løsninger innenfor mat, så her er det god mulighet for å investere i en viktig utvikling innenfor den bransjen man allerede er interessert i.

Å være investert i den bransjen man har en genuin interesse for, gjør det også litt mer gøy å investere. I dag kan man for eksempel se en stor og viktig utvikling innenfor forskjellige bærekraftige alternativer, blant annet alternativer til kjøtt og meieri-produkter, men også bare en helt ny vinkel på jordbruk og energi, som kan være spennende ting å investere i, når man har interesse for mat.

Det at man kan stimulere interessen sin for mat på flere forskjellige måter gjør ikke bare at man utvikler seg selv, men man får også en mye dypere innsikt i det man driver med og er interessert i, noe som kan være verdifullt. Det å virkelig fordype seg i mat og hva som skjer i industrien kommer med garanti til å inspirere deg på kjøkkenet også! Og selv om interessene får grener, så er det jo alltid en hobby som er kjernen – det du blir ekspert.

Fokuser på en for å bli ekspert

Selv om det er bra å ha flere forskjellige interesser og utfolde interessene sine på flere forskjellige måter, så er det likevel noe litt magisk ved å ha hovedfokus på en av hobbyene man har. Det å ha en interesse for mat og ønske å utvikle seg der står ikke i veien for å investere i aksjer eller motsatt, men det vil alltid være en fordel å velge en som hovedfokus. For med en travel hverdag full av forpliktelser, er det ikke mulig å gjøre alt.

Derfor blir det å for eksempel velge det å bli skikkelig flink til å lage mat være hovedfokus hvis man ønsker det, og man kan jo sette seg mål, der det er plass til at man får til begge deler! Det er nemlig absolutt mulig å få til, med litt ekstra fokus på hva som gir mest glede og ikke minst hva man ønsker å bli flinkest til.