Å lage mat sammen er en fin måte å flørte og bli bedre kjent på. Det kan også være veldig gøy! I dette blogginnlegget vil vi gi deg noen ideer til retter som dere kan lage sammen på neste date. Det er nemlig ingenting som er bedre for et forhold enn å lage mat sammen.

Enten du skal lage mat til to eller tjue, har vi noe for deg. Så gjør deg klar til å krydre kjærlighetslivet ditt med en date som involverer deilig matlaging! Matlaging er kjent for å legge til rette for flørting, og det kan fort bli en het aften.

Vi skal se nærmere på retter som er enkle og morsomme å lage sammen som par. Les videre for å finne god inspirasjon til en flott aften med matlaging!

Paella er den perfekte retten

En av favorittrettene våre å lage sammen er paella. Denne spanske retten er perfekt for en date fordi den er både romantisk og smakfull. Den er tilfeldigvis også ganske enkel å lage, så du slipper å bruke timer på kjøkkenet.

Paella krever bare ris og fisk/kjøtt som utgangspunkt. Det er vanlig å blande flere former for skalldyr og fisk inn i retten. Du bør også spe på med olivenolje som er tilsatt safran for å få et autentisk resultat. Du kan selvfølgelig også tilsette andre ingredienser, slik som grønnsaker. 

Retten bruker generelt sett ganske kjente matvarer for folk flest. Dette gjør det enkelt å lage den. For hvem kan vel ikke koke ris? Eller hva med å koke skalldyr eller kutte grønnsaker? Her kreves det ingen kompetanse, og da blir det heller ikke noen krangling ved matlaging. 

Curry krydrer forholdet

Hvis du er ute etter noe litt mer utfordrende, anbefaler vi å lage en indisk curry sammen. Krydder og smaker i karriretter kan være litt skremmende i starten, men når du først har fått taket på det, vil du lage et perfekt måltid for begge to!

Dessuten liker de aller fleste curry. Denne indiske retten har mange forskjellige varianter. Det viktigste er selvfølgelig at karri inkluderes i retten. Husk på at naan-brød og drikker som mango lassi gir indisk mat det lille ekstra.

Dersom dere skal lage curry sammen, anbefaler vi å gjøre godt med research før matlagingen settes i gang. Hvis ikke kan dette bli et frustrerende arbeid å sette i gang med. Les dere opp på oppskriften, og sikre at alle ingrediensene er klare til maten skal lages. 

Sushi er en favoritt for mange

Hvis ingen av disse rettene appellerer til deg, ikke bekymre deg! Vi har mange andre ideer som garantert vil vekke appetitten din. Hva med å tilberede noen ferske sushiruller? Ikke bare er denne retten smakfull, men den kan også være veldig gøy å lage sammen. 

Sushi er en annen rett som krever noe forberedelser. Her må du gå til innkjøp av flere forskjellige ingredienser, og du må dessuten søke opp videoer for å lære teknikker. Det kan fort bli litt av en jobb, men det kan være verdt det om begge liker sushi godt!

Prøv å lage en pizza

En av våre favorittidéer til matlagingsdater er å lage en pizza sammen. Denne retten er perfekt for nybegynnere, og det er alltid veldig gøy å sette sin egen spinn på den. Pluss, hvem elsker ikke pizza?

Her er det greit å kjøpe ferdiglaget bunn, men det er heller ikke så vanskelig å lage bunnen selv. Da bør dere derimot lage bunnen før selve daten, siden denne skal hvile en stund. Bruker dere ferdiglaget bunn, er det allikevel nok av andre ting å sysle med.

Pizzasausen er kanskje det viktigste dere skal lage sammen. Dere skal også velge diverse toppinger på pizzaen. Her er det kjekt at dere kan dele pizzaen i to dersom dere ikke ønsker alle de samme ingrediensene. 

Hva kan gå galt?

Å lage mat sammen kan være en fin måte å flørte og bli bedre kjent på. Det kan også være veldig gøy! Hvis du ikke har prøvd det, anbefaler vi å prøve det. Hva kan gå galt? Hvis daten ikke blir den beste, har du i det minste maten!

Noen par bør nok heller bryne seg på de enklere rettene, da det kan bli krangling om matlagingen blir frustrerende. Pass derfor på å velge vanskelighetsgraden basert på hvordan dere er som personer. 

Skulle matlaging til nød ikke være for dere, kan dere alltid bare dele et fint måltid på restaurant i stedet. 

Hvorfor ikke begynne å lage mat på neste date?

Hvis du ønsker å krydre kjærlighetslivet, er det å lage mat sammen den perfekte måten å gjøre det på. Enten du velger en enkel eller utfordrende oppskrift, garanterer å lage mat sammen med noen andre at det aldri vil være et kjedelig øyeblikk på kjøkkenet (eller soverommet!)