Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

Hva skal vi ha til middag i dag? Spørsmålet har du helt sikkert stilt deg selv flere ganger før. Det er et hav av retter og oppskrifter å velge mellom, som lett gjør at du kan bli fanget i valgets kval. Samtidig med at hverdagen tikker av sted, og jobben eller studiet skal passes, skal du også finne tiden til å være kreativ med matlagingen. Sakte, men sikkert ender du i en spiral der du gjentar de samme middagene uke etter uke, og middagsinspirasjonen kan du begynne å se langt etter.

Heldigvis er det veier ut av denne kjedelige middagssyklusen. Så har du lyst til å finne frem middagsinspirasjonen igjen? Les med videre og få noen få tips du kan benytte deg av.

Utforsk nye ingredienser

Nye ingredienser kan gi deg et nytt syn på mat og by på nye smaksopplevelser. Har du eksempelvis prøvd tempeh? Eller hva med tofu og seitan? Dette er råvarer som kommer fra andre land og kulturer, og som kan by på unike smaksopplevelser. Heldige som vi er i dag behøver vi jo ikke å reise verden rundt for å få en smak av jordklodens andre kontinenter.

En annen ide er å benytte seg av kortreiste ingredienser som er i sesong til å lage mat som er inspirert av andre kulturer. Taco og pizza er to middager som kan lages med mye annet enn de tradisjonelle matvarene du nok forbinder med disse rettene. Prøv for eksempel fisketaco eller potetpizza.

Bruk det du allerede har

Mange av oss kan nok gjenkjenne følelsen av å ha et kjøleskap som føles tomt, men som egentlig er fylt opp med mange ulike matvarer. En gang imellom kan det være en god ide og få tømt kjøleskapet ordentlig, så du får nullstilt både hjernen og kjøkkenet. Kombiner dette med en konkurranse med deg selv hvor du ser hvor mange måltider du kan lage bare av de tingene du har i kjøleskapet, fryserne og i kjøkkenskapene, og kanskje du vil oppleve å bli inspirert og finne gleden i matlagingen igjen.

Bruk både kokebøker og internett til hjelp, og se etter oppskrifter som inneholder de råvarene du har foran deg. Ikke bare er dette godt for å få satt fantasien i gang, det er også godt for lommeboka og miljøet. Vi kaster utrolig mye mat i Norge, og ofte henger dette sammen med at vi kjøper mer enn vi trenger.

En matkasse kan være løsningen

Har du i realiteten egentlig bare lyst på noe som er både er enkelt å opprettholde og lage i hverdagen? Da kan redningen ligge i en matkasse hvor du både kan du teste nye ingredienser og oppskrifter.

HelloFresh tilbyr en variert meny som du kan velge blant, så på denne måten slipper du for selv å skulle finne på noe du kan spise til middag, samtidig som at du selv kan være med til å velge hva du vil spise. Menyen skifter fra uke til uke, og den er aldri kjedelig, uansett hvilken type matkasse du velger.

Slik trenger du hverken å slepe masse matvarer hjem eller styre med planlegging og innkjøp. Alle oppskrifter og råvarer er nøye utvalgt på forhånd, så alt du trenger å gjøre er å åpne kassen og tilberede maten selv. Motivasjonen er tross alt ikke alltid på det sterkeste på slutten av en lang dag, så du vil være glad for å ha ferske råvarer som venter på deg i kjøleskapet.