Holder du deg oppdatert på de seneste trendene? Takket være dagens moderne tidsalder er det på nett det skjer, og nye trender opprettes stadig. Det er ikke lenger bare ved utgivelsen av en ny kokebok at nye oppskrifter kan oppdages, da videoer som deles på sosiale medier som TikTok hver eneste dag. I denne artikkelen ser vi nærmere på noen av de mest spennende og populære oppskriftene for tiden.

Trenden bak TikTok-oppskrifter

Før vi ser nærmere på de spesifikke virale oppskriftene, er det greit å forklare hva som menes med dette fenomenet. Mye har nemlig skjedd på få år, og plattformer som TikTok brukes nå av mennesker verden over til å dele og se på videoer av alt mulig, inkludert matoppskrifter, tips og triks. Det finnes mange ulike kategorier og stilarter innenfor disse videoene, og langt fra alle gjør det bra. Men fra tid til annen dukker det opp en video som «eksploderer» og blir en ny trend som alle vil hoppe på.

Mange ser på TikTok som en ungdomsplattform og bruker gjerne heller medier som Facebook og Instagram, hvis noen i det hele tatt. Uansett om du bruker mobilen din til å følge med på TikTok-videoer eller heller bruker tiden din på underholdning på sider som Get Lucky Casino Online, kan du ved hjelp av de følgende oppskriftene holde deg oppdatert på noen av de beste trendene verdt å teste hjemme.

1. Pasta med bakt feta og cherrytomater

Har du ikke fått med deg denne? Den såkalte «baked feta pasta» kan anses som en av de første og største oppskriftstrendene med opphav fra TikTok, og har vært en klar favoritt blant påvirkere de siste årene. Det som gjør denne oppskriften så spennende er at den er både enkel og fleksibel, noe som gir mye rom for endring ved behov (dersom man følger en spesiell diett) eller å legge til ekstra elementer dersom det er ønskelig.

Eksempelvis kan fetaosten byttes ut med et vegans alternativ, protein som kylling eller lignende kan legges til, flere grønnsaker kan brukes med mer. Det er virkelig bare fantasien som setter grenser, men som et utgangspunkt er det slik man gjør det:

 1. Legg cherrytomater og hvitløksfedd i en ildfast form
 2. Legg en fetablokk i midten av formen
 3. Strø olivenolje, salt, pepper og eventuelt andre krydder over
 4. Stek formen midt i ovnen på 200 grader til tomatene er helt myke (ca. 30 minutter)
 5. Kok pasta
 6. Ta formen ut og knus innholdet til en saus ved hjelp av en gaffel
 7. Hell pastaen opp i feta-tomatsausen og bland alt sammen, klart til servering

2. Smørbrett

En nyere trend er såkalte smørbrett. Dette er en oppskrift som ikke krever mye kunnskap på kjøkkenet da det enkelt og greit går ut på å lage et fint serveringsbrett. Fjøler med ost, skinke, frukt og lignende har lenge vært populære på TikTok og andre sosiale medier, og på slutten av 2022 entret et nytt fenomen: nemlig smørbrett.

Trenden er nettopp hva det høres ut som: et brøtt med smør. Enkelt forklart går konseptet ut på å bre et mykt smør utover en trefjøl (eller lignende), slik at det fungerer som en dipp man kan dippe det man ønsker i. Det høres kanskje litt rart ut, men det er et veldig fint alternativ til andre typer fjøler og noe nytt og spennende å servere gjester. Og det er selvfølgelig ikke bare snakk om vanlig bremykt og grovbrød her.

Smøret kan du enten lage selv og tilsette ulike smaker til, eller enkelt bre utover og deretter drysse over ulike krydder med mer. Legg til spiselig dekorasjon som salt, pepper, chiliflak, honning, sitronskall, frukt- eller grønnsaksskiver, urter eller spiselige blomster osv. for å få en smakfull og estetisk flott opplevelse. Smøret i seg selv er høydepunktet, og kan serveres sammen med brød, kjeks og ulik fingermat som kan dyppes i eller spises på siden.

Dersom du ønsker å lage mer fra bunnen av, kan du servere brettet med et hjemmelaget brød som kan brukes til å dyppes i smøret. Eller enkelt kjøp inn alt du ønsker av brød og annet tilbehør og inviter til et spennende og koselig måltid med noe godt i glasset.

3. Espresso martini med parmesan

Sist ut ønsker vi å nevne en nyere trend for de som ønsker å skape en spennende drink. Det kan høres veldig rart ut, men har blitt en trend blant mange påvirkere og bartendere som alle deler sin skepsis før de tester ut (og faller for) denne unike kombinasjonen. Enkelt og greit er det snakk om cocktail-klassikeren espresso martini med et unikt tillegg, nemlig parmesan.

Du kan velge å bruke din vanlige oppskrift for espresso martini og enkelt toppe med litt parmesan til slutt. Dersom du ikke kjenner til drinken, gjør du det så her:

 1. Bland 4 cl vodka, 3 cl kahlua, 3 cl sukkerlake og 1 dobbel espresso i en shaker med is
 2. Rist shakeren godt
 3. Hell drinken over i et glass gjennom en sil
 4. Topp det hele med litt fersk revet parmesan

Det høres nok ut som en ganske rar kombinasjon, men det har på en eller annen måte bevist seg å være en perfekt match. For en eller annen grunn passer parmesanen perfekt som en salt og sur topper på den søte og bitre drinken, og ser også spennende ut når man serverer det.

Der har du tre ulike oppskrifter verdt å sjekke ut, uansett om du ønsker å lage en god middag eller et unikt festmåltid med en god cocktail. For å holde deg oppdatert på andre trender og få kontinuerlig inspirasjon, kan det anbefales å følge kjente påvirkere på TikTok og andre sosiale medier. Det er nemlig her det skjer for tiden, og selv om mange også utgir egne kokebøker med mer, er det gjennom korte videosnutter at de deler de siste tipsene sine. Prøv noe nytt selv om det kan høres rart ut og se hvor overraskende det kan være. Eller vurder å dele dine egne erfaringer og tanker gjennom dine egne videoer.